Weer medailles op tweede weekend Brabantse kampioenschappen

Het tweede weekend (24 en 25 mei) van de Brabantse Zomerkampioenschappen zwemmen is voor de zwemmers van Hieronymus succesvol verlopen. In het zwemstadion de Tongelreep in Eindhoven  werden 7 medailles gehaald door de 9 zwemmers. De coaches kunnen terugkijken op een twee inspannende maar mooie zwemweekenden. De kleine ploeg van Hieronymus heeft zich goed staande weten te houden tussen de grote Brabantse ploegen en netjes gepresteerd.

Bas de Bruijn uit Oud Gastel  had dit weekend weer ingezet op zijn favoriete slag: de schoolslag. Hij behaalde de 3de prijs op de 100 meter en kreeg hiervoor de bronzen medaille. Op de 50 m schoolslag werd hij 4de. Bas heeft ook deelgenomen aan de 200 meter vrije slag. Coen de Bruijn startte dit weekend op de 50m vlinderslag, 50 m schoolslag en de 200m vrije slag. Op de 100 m schoolslag werd hij 4de. Nikki Burcksen evenaarde haar pr op de 50 m vrije slag. Ze ging ook van start op de 50m en 100 m rugslag en op de 100 m vrije slag. Cora van Dorst uit Zevenbergen had al een zeer succesvol eerste weekend met 3 medailles. Dit tweede weekend zette zij haar succes door. Op de 100 meter rugslag behaalde ze een bronzen medaille. Op de 200 meter wisselslag was de eindsprint op de vrije slag goed voor de tweede plaats en een nieuw pr. Op de 100 m vrije slag werd Cora 4de. Wouter de Mol wist in het eerste weekend 3 medailles te behalen. Ook in het tweede weekend mocht hij het erepodium weer betreden.  Hij won goud op de 50 en 100 meter schoolslag en werd tweede op de 100 meter vlinderslag. Hij zwom ook 50 m vlinderslag. Fabian Sebregts werd 4de op de 400 meter vrije slag. Fabian nam ook deel aan de 50 en de 100 m schoolslag en de 200 meter vrije slag. Ook Ramon Verhulst zette de lijn van het eerste weekend door. Op de 50 m en 100 m vlinderslag werd hij resp. 5de en 6de. Op de 100 m vrije slag zwom hij een nieuw pr en werd daarmee 6de.   Op de 100 m schoolslag wist hij een positie op te schuiven. Op de 50 meter schoolslag zwom hij snel, maar een te snelle start maakte echter dat hij geen uitslag kreeg.

Jules van Zundert nam deel aan de 100 meter schoolslag en  Wesley Beck startte op zondag op de 200 meter rugslag.

Tijdens de jaarafsluiting van de Hieronymus werden de medaillewinnaars door de voorzitter Ralph Hamerlink in het zonnetje gezet. Wouter  de Mol uit Wouw heeft 4 gouden en een zilveren medaille gehaald.  Cora van Dorst uit Zevenbergen behaalde één gouden, 2  zilveren en 2 bronzen medailles. Bas de Bruijn uit Oud Gastel heeft een zilveren en bronzen medaille. Ramon Verhulst uit Roosendaal 2 bronzen medailles. Ralph prees de Hieronymuszwemmers voor hun inzet en wenste hen succes bij de komende nationale kampioenschappen.