Veel podiumplekken bij miniorenjaargangfinale in Leiden

In het weekend 23/24 februari waren in Leiden weer de Speedo Jaargangfinales. Dit is de wedstrijd waar de beste Minioren zwemmers van Nederland strijden voor de titel ( een soort NK voor minioren zwemmers dus.)

Je mag deelnemen als je in de Nederlandse ranglijsten in de top 18 staat. Hieronymus was dit jaar met een team van 4 zwemmers afgevaardigd.

De dames Tessa Loos en Roos Englebert en de heren Koen Iriks en Rick Bulman.

Rick Bulman uit Steenbergen is inmiddels "vaste klant" bij de jaargangfinales. Dit jaar zijn dit zijn laatste gezien zijn leeftijd. En hij gaf op deze finales zijn visitekaartje af! Hij haalde op bijna alle afstanden waar hij is gestart een podiumplek . Hij startte het weekend met winst op de 100m vrije slag en net toen hij daarvoor de beker had gehad deed hij ditzelfde op de 200m vrije slag Op beide afstanden haalde hij een pr. Zijn laatste afstand van de zaterdag was de 100m vlinderslag. Met 2 goede afstanden al op zak was een 7de plek hier een mooie dagafsluiting.  Op zondag startte hij met de 50m vrije slag. Hier haalde Rick een derde plek net achter zijn vriend SBC2000 zwemmer Pim Verdaasdonk. Op de 400m vrije slag haalde hij ( ondanks het feit dat hij een 2 banen te vroeg dacht dat hij aan het einde was) een pr van meer dan 10s en een 2de plek. Als slotafstand zwom hij zijn favoriete afstand de 100m schoolslag en na 2 zware wedstrijddagen bleef hij hier Pim en alle andere kids van zijn leeftijd voor en won deze afstand.

De eveneens uit Steenbergen afkomstige Koen Iriks werd op zaterdag op de 100m wisselslag 14de. Op zondag startte hij 2 keer. Op de 100m vrije slag werd hij 16de en op de 100m rugslag zwom hij met een mooie pr naar de 9de plek van Nederland.

Ook de dames deden het erg goed.

Roos Englebert uit Oud Gastel zwom op zaterdag 200m wisselslag en ze verraste iedereen met een persoonlijk record van maar liefst 14s. Ze werd daarmee 7de. Ook op de 200m vrije slag zwom ze een persoonlijk record en die tijd was goed voor een 10de plek. En zelfs op de slotafstand van de dag 100m vlinderslag haalde Roos een persoonlijk record en de 9de plaats. Op zondag begon de dag met een pr op de 50m vrije slag (14de plek) en een pr op de 100m rugslag goed voor de 11de plaats.

Tessa Loos uit Roosendaal begon op zaterdag met een persoonlijk record op de 100m vrije slag. (goed voor de 16de plek van Nederland). Ook zij zwom op de 200m vrije slag een pr (15de). Op de laatste afstand 100m vlinderslag werd ze 17de. Op zondag zwom ze naar een 13de plek op de 50m vrije slag ( ook hier weer een pr. )  Op de 100m schoolslag werd ze 13de en op de 100m wisselslag 17de.

Al met al kunnen de jonge Hieronymuszwemmers met veel trots terugkijken op dit toch wel erg inspannende weekend, en dan met z'n vieren gewoon meezwemmen met de beste 18 van Nederland en het dan ook nog heel erg goed doen ook. Proficiat zwemmers!

Er zijn beide dagen foto’s gemaakt door de organisatie in Leiden. U vindt de foto’s van de eerste dag hier. De foto’s van dag twee vindt u hier.