Kledingpakket

De afdeling wedstrijdzwemmen stelt aan de leden die deelnemen aan competitie-, swimkick , speedo wedstrijden en aan limiet en kampioenswedstrijden een kledingpakket beschikbaar. Dit pakket bestaat uit, een sporttas, een polo een short en een vrijetijdspak. Je dient zelf zorg te dragen voor zwemkleding, badmuts, zwembrilletje, slippers, handdoek etc. Met ingang van het seizoen 2009-2010 heeft de KNZB regels gesteld waaraan de zwemkleding MOET voldoen. Let bij aanschaf dus goed op dat zwemkleding hieraan voldoet.

 De coordinator clubkleding is

 Evelyn van der Bijl ( ma van Violette en Rosalie)

 ze is bereikbaar per e-mail:  de coördinator clubkleding 

  Download folder (PDF) Download overeenkomst kleding(PDF)

KNZB regels zwemkleding 2010

Er is nogal wat discussie over snelle zwempakken. De KNZB heeft de richtlijn van de Wereldzwembond FINA gevolgd om regels te stellen aan zwempakken die op officiële wedstrijden (dus ook competitie, speedo en OWKW) mogen worden gedragen.

In grote lijnen zijn de volgende veranderingen van toepassing:

 • Voor de mannen: een zwembroek van maximaal boven de knie tot onder de navel.
 • Voor de vrouwen: een badpak van maximaal boven de knie tot aan de nek waarbij de stof niet voorbij de schouders gaat en geen enkele manier van sluiting (rits, haakjes e.d.) van toepassing is

 

De regels met betrekking tot zwemkleding staan hier: klik

De complete lijst met Fina goedgekeurde zwemkleding staat: hier

Als je wel besluit nieuwe kleding aan te schaffen let dan op ALLE regels die bij jouw leeftijdscategorie horen. Neem een uitdraai van de regels mee naar de winkel. Houd er ook rekening mee dat de verkopers misschien niet op de hoogte zijn van de nieuwe regels!

Moet ik zo'n duur zwempak aanschaffen?

NEE, nagenoeg alle badpakken en zwembroeken die te koop zijn bij warenhuizen en sportzaken die voldoen aan de eisen zoals hierboven beschreven ( boven knie, geen rits) en zijn toegestaan. Het is dus absuluut niet noodzakelijk om dure zwemkleding aan te schaffen. Mocht je twijfelen laat dat de zwemkleding (met labels er nog aan zodat je kunt ruilen) beoordelen door de coach.

Badmutsen en zwembrilletjes.

Zwembrilletjes

Er zijn geen regels gesteld aan zwembrilletjes anders dat dat deze niet vast aan zwemkleding of badmuts mogen zitten. Ook hiervoor geld weer dat ook de goedkopere zwembrilletjes gewoon gebruikt mogen worden. Kijk vooral goed naar de pasvorm en we adviseren brilletjes te kiezen met verstelbare bandjes (alle materialen rekken op den duur.).

Gooi oude zwembrilletjes niet weg (ook zal zijn ze minder goed) en gebruik deze als reserve. Het komt regelmatig voor dat een zwemmer al dan niet zenuwachtig zijn goede brilletje stuk maakt of net voor de race het bandje uit de bevestiging trekt.

Badmutsen

Een badmuts is niet verplicht! dus als je liever zonder zwemt mag dat wel. Nagenoeg alle badmutsen die in de handel zijn zijn toegestaan. Daarbij hoef je eigenlijk alleen erop te letten dat er geen "uitsteksels" op zitten.

De leuke badmutsen met haaievinnen en dolfijnenvin (worden onder meer tijdens de speedowedstrijden in Breda verkocht) zijn dus NIET reglementair en mogen tijdens de wedstrijden officieel niet gedragen worden. (Je kunt erdoor een diskwalificatie krijgen). Je mag deze wel dragen tijdens trainingen.

Deze badmusten zijn niet toegestaan tijdens wedstrijden.

Naar boven

Spelregels kledingpakket

Hieronymus verstrekt onder de volgende voorwaarden kleding aan leden van de wedstrijdgroepen, nader aan te duiden als lid of leden:

NB. Onder wedstrijdgroepen wordt verstaan: de wedstrijdgroepen die deelnemen aan de zwemcompetitie, de Open Westbrabantse Klassementswedstrijden (OWKW), de swimkick en speedowedstrijden, limiet- en kampioenschapswedstrijden.

 1. De kleding blijft eigendom van Hieronymus.
 2. Het is niet toegestaan de kleding uit te lenen aan derden.
 3. De leden dienen de kleding goed te onderhouden en indien nodig gedegen te repareren. De kleding en de tas dienen “normaal” gebruikt te worden. Met de tas moet niet gegooid worden en in het zwembad moet deze zo mogelijk op zo’n droog mogelijke plek weggezet worden. Natte spullen dienen direct na thuiskomst uit de tas gehaald te worden.
 4. De kleding dient op eerste aanvraag van Hieronymus direct en in goede staat en schoon te worden ingeleverd.
 5. De kleding wordt in ieder geval ingenomen als het lid:
  • Stopt met wedstrijdzwemmen.
  • Zijn / haar lidmaatschap van Hieronymus opzegt.
  • Gaat zwemmen in een andere wedstrijdgroep (b.v. waterpolo of synchroonzwemmen) ook al blijft het lidmaatschap van Hieronymus bestaan.
 6. De kosten van de kleding van de leden komen voor rekening van Hieronymus.
 7. Bij bestelling van de kleding betaalt het lid een waarborgsom van € 25,-- per kledingpakket.
 8. Bij verlies of onherstelbare beschadiging van de kleding stelt het lid de hoofdtrainer van Hieronymus hiervan direct op de hoogte. Ingeval de oorzaak bij het lid ligt - dit ter beoordeling van de zwemcommissie - zal het lid zo spoedig mogelijk een vervangend kledingexemplaar ontvangen en zal het lid de aanschafwaarde vergoeden.
  In geval de schade op een derde verhaald kan worden zal het lid de ontvangen schadevergoeding terstond aan de Hieronymus doen toekomen.
 9. De waarborgsom wordt terugbetaald bij inlevering van de kleding.
 10. De waarborgsom blijft staan als alleen omruil van kleding plaatsvindt.
 11. Er wordt geen kleding verstrekt dan na betaling van de waarborgsom.
 12. De leden van de wedstrijdgroep zijn verplicht:
  • Clubkleding te dragen tijdens zwemwedstrijden
  • Clubkleding te dragen tijdens huldigingen en prijsuitreikingen.
 13. Het is niet toegestaan om tijdens trainingen, wedstrijden, huldigingen en prijsuitreikingen op een zichtbare wijze andere kleding te dragen dan clubkleding alsook op die momenten geen andere kleding over de clubkleding te dragen. Indien een lid bij herhaling in gebreke blijft, dit naar het oordeel van zwemcommissie van Hieronymus, kunnen disciplinaire maatregelen genomen worden.
 14. Het is niet toegestaan logo’s of sponsoruitingen toe te voegen aan de clubkleding.
 15. Uitzondering:
  • Zwembroek, zwempakken en badpakken maken geen onderdeel uit van het kledingpakket
  • Indien leden tevens lid zijn van een trainings- of wedstrijdgroep op gewestelijk of landelijk niveau én zij kunnen een ondertekend contract overleggen waaruit blijkt dat zij verplicht gesteld worden andere kleding te dragen dan Hieronymusclubkleding dan kan van de bovenstaande regels afgeweken worden. Voorwaarde is wel dat er vooraf overleg plaats vindt met minimaal twee leden van de zwemcommissie van Hieronymus en dat inzage gegeven wordt in het betreffende contract.

Naar boven

Wanneer kleding dragen

De kleding is het visitekaartje van de vereniging. Jij vertegenwoordigt ZPV Hieronymus op de wedstrijden.

Je bent verplicht clubkleding te dragen tijdens:

 • Zwemwedstrijden.
 • Huldigingen en prijsuitreikingen.

 

Het is niet toegestaan om tijdens wedstrijden, huldigingen en prijsuitreikingen andere kleding of andere kleding over de clubkleding te dragen. Het is niet toegestaan logo’s of sponsoruitingen toe te voegen aan de clubkleding. Bij trainingen mag je de kleding niet dragen maar de tas wel gebruiken.

Naar boven

Er is iets stuk, of past niet meer

Het kan altijd gebeuren dat er iets stuk gaat. Meld dit direct aan de coördinator en overleg met haar hoe het probleem op te lossen. Wij verwachten van jou dat je kleine reparaties (losse naad e.d.) zelf netjes uitvoert. Indien een onderdeel niet meer bruikbaar is kun je een nieuw exemplaar krijgen.

Wel beoordeelt de zwemcommissie of er sprake is geweest van normaal gebruik. Als er aan jouw verwijtbare zaken worden geconstateerd dan krijg je de kosten doorberekend. Als je kleding te klein is geworden kun je deze ook ruilen (natuurlijk kosteloos). De zwemcommissie zal 1 x per jaar een datum hiervoor vaststellen.

Naar boven

Wassen

De kleding die je ontvangt is bedruk, en gemaakt van een moderne kunststof. Bij het wassen dien je hiermee rekening te houden. We willen de kleding zo goed mogelijk houden en vragen jullie daarom de volgende wasinstructie strikt te volgen:

 • De eerste keer de kleding met koud water wassen!
 • Was de kleding altijd binnenstebuiten in een 30 ° wasprogramma met fijnwasmiddel.
 • Niet strijken, niet extra centrifugeren, niet in de droger, niet chemisch reinigen.

Probeer in het zwembad de tas op een zo droog mogelijke plaats neer te zetten. Haal na thuiskomst alle natte spullen uit de tas.

De tas kun je met een vochtige doek schoonmaken. Laat de tas altijd goed drogen.

Naar boven

Je stopt met zwemmen

Als je stopt met wedstrijdzwemmen moet je de kleding en tas teruggeven aan de vereniging. Als de spullen schoon en in goede staat worden ingeleverd krijg je de borg terug. Neem hiervoor contact op met de coördinator 

Naar boven

Veel gestelde vragen

Ik heb geen kleding gehad en zit toch op wedstrijdzwemmen? Antwoord: Je krijgt pas een kledingpakket wanneer je mee gaat doen aan KNZB wedstrijden. In de eerste periode op wedstrijdzwemmen ga je vooral oefenen om mee te kunnen doen aan zulke wedstrijden. Soms worden er ook onderlinge wedstrijden georganiseerd om ervaring op te doen. De trainers zullen je wanneer je daar aan toe bent uitnodigen om mee te doen aan KNZB wedstrijden, Er wordt dan een startvergunning aangevraagd en je krijgt dan automatisch een kledingpakket.

Mijn shirt is kapot? Antwoord: neem contact op met de coördinator (klik op haar naam en je kunt direct een mail sturen). Met haar kun je overleggen.

Mijn dochter is het afgelopen jaar centimeters gegroeid, de kleding is nu echt te klein, wat moet ik doen? Antwoord: één keer per jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd om te klein geworden kleding te ruilen. Je ontvangt hier per mail een uitnodiging voor.

Ik ben gevallen met mijn fiets op weg naar school, nu is mijn trainingsbroek kapot, kan ik een nieuwe krijgen? Antwoord: Ja, je kunt een nieuwe broek krijgen neem hiervoor contact op met de coördinator  (klik op haar naam en je kunt direct een mail sturen). Maar let op! Je hebt de broek gedragen op een moment dat je dat niet mocht doen! De zwemcommissie kan dan besluiten de kosten van de vervanging bij jouw in rekening te brengen. Lees dus goed waar je de kleding wel en niet mag dragen. Je hebt hiervoor getekend. Klik hier voor de overeenkomst kleding.

In het labeltje in de kleding staat dat je deze warmer mag wassen, klopt jullie wasvoorschrift wel? Antwoord: De labeltjes in de kleding houden geen rekening met de (later opgebrachte) prints. Houdt je dus strikt aan de wasvoorschriften zoals deze in de folder staan. Wij geven daar een lagere temperatuur aan zodat de print mooi blijft. Klik hier voor de wasvoorschiften.

Ik heb zelf een leuk oranje RBC pak en dat wil ik liever aan bij een wedstrijd kan dat? Antwoord: Nee, je vertegenwoordigt Hieronymus bij een zwemwedstrijd. Je moet hier dus de uitgereikte clubkleding aan.

Waarom krijgen we geen zwembroek/badpak? Antwoord:Hieronymus vindt het belangrijk dat de zwemmers zelf een voor hen goed zittende zwembroek, zwempak of badpak kunnen dragen. Er is een grote variatie op de markt in verschillende prijsklassen. We laten de keuze aan jouw. Hieronymus organiseert jaarlijks wel een bijeenkomst waar je met korting zwemkleding kunt aanschaffen en op sommige wedstrijden staan verkoopstands waar je de kleding kunt bestellen. Van de trainers kun je natuurlijk altijd advies krijgen wat voor jouw een goede optie is.

Kan ik de wedstrijdkleding ook kopen? Antwoord: Nee, Hieronymus wil een aantal jaren met dezelfde kleding kunnen doen. Er is een beperkt aantal kledingstukken bedrukt. Deze is lastig na te bestellen Indien uit deze voorraad verkocht zou worden kan dat betekenen dat eerder dan gepland er voor alle leden nieuwe kleding aangeschaft zal moeten worden.

De kleding mag niet voor de training gebruikt worden, de tas wel hoe zit dit? Antwoord: We willen zowel de kleding als de tas zo netjes mogelijk houden. De tas mag je wel voor de training gebruiken, je kunt alle noodzakelijke spullen hierin meenemen en je kleding hier tijdens de training instoppen zodat je niets in de kleedkamer hoeft te laten.

Die andere kinderen waren buiten met de tassen aan het gooien, dat mag toch niet? Antwoord: Wij vragen jullie zelf netjes op de spullen, die jij hebt gehad, te zijn. We gaan uit van jullie verantwoordelijkheidsgevoel.  Geef het goede voorbeeld aan je medezwemmers. De trainers en coaches houden wel in de gaten of de spullen netjes gebruikt worden. Indien de coaches zien dat er met de tas gegooid wordt dan kunnen ze je waarschuwen. Na een herhaaldelijke waarschuwing kan er een straf volgen: bv je tas inleveren, de kosten van de schade betalen. De zwemcommissie beslist hierover.

Ik ben mijn short kwijt, krijg ik een nieuwe? Antwoord: Ja, je kunt een nieuwe broek krijgen neem hiervoor contact op met Marion Beck (klik op haar naam en je kunt direct een mail sturen). Het is jouw verantwoordelijkheid om de spullen goed bij te houden. Het kan dus wel zo zijn dat de zwemcommissie besluit de kosten van de vervanging bij jouw in rekening te brengen. U kunt proberen of uw verzekening dit dekt maar veel sluiten dergelijke schade uit.

Iedereen heeft dezelfde kleren, mag ik mijn naam erin schrijven? Antwoord: Nee!!! De kleding is genummerd. Schrijf dit nummer (of later wellicht de nummers) goed op en stop een kopie hiervan in je tas. Wanneer je de kleding omruilt of inlevert kan deze naar een ander lid gaan, het is daarom verboden je naam in de kleren te schrijven. Aan de ouders van de jongere kinderen vragen we de kleding na iedere wedstrijd even te controleren. Indien je een vreemd nr vindt en niet kunt uitvinden wie het kledingstuk van jouw kind heeft kun je bij de coördinator de eigenaar van het andere nr opvragen. Graag wel eerst zelf proberen uit te zoeken.

Mooie opdracht je tas droog wegzetten, we zitten op wedstrijdzwemmen, een zwembad is toch altijd nat? Antwoord: We vragen je de tas zo droog mogelijk weg te zetten. Bij de training zijn de randen van de badperrons vaak gewoon droog. Bij de meeste wedstrijden kun je de tas met wat moeite droog wegzetten. Helaas zien we ook dat zelfs Hieronymuszwemmers de tas wegzetten waar ze dan staan en de tas een hele middag onnodig in het water staat. Volg de aanwijzingen van de coaches en de trainers op dan is er niks aan de hand. We realiseren ons dat er ook zwembaden zijn waar het onmogelijk is een droog plekje te vinden. Het is dan extra belangrijk de tas goed te laten drogen na thuiskomst.

Wat moet ik nu zelf nog meenemen naar een wedstrijd? Antwoord: Naast de spullen die je van Hieronymus hebt gehad moet je meenemen:

 • Handdoeken (2 á 3)
 • Zwembroek / zwempak / badpak
 • Badmuts
 • Zwembrilletje (het is ook handig een reserve van de zwemspullen bij je te hebben)
 • Eten (liefst gezond en geen snoep)
 • Drinken (in flesje of bidon)
 • Iets om de tijd door te komen. (school) boek, puzzelboekje. – kijk uit met dure spullen als game boy psp en walkman, liever niet maar als je dat toch wil neem je die mee op eigen risico!- Net genoeg geld om het wedstrijdgeld en eventuele versnapering te kunnen betalen.

 

Naar boven

Sponsorinfo

Bouwbedrijf Beck, Nederlandse Spoorwegen, Concider it Done en Rogelli sportkleding zullen met ingang van het nieuwe seizoen 2008-2009 de afdeling wedstrijdzwemmen van Zwem- en polovereniging Hieronymus ondersteunen.

De bijdragen van de sponsors wordt gebruikt om aan de wedstrijdzwemmers een kledingpakket beschikbaar te kunnen stellen. Dit pakket bestaat uit, een sporttas, een polo een short en een vrijetijdspak. De zwemmer dient zelf zorg te dragen voor zwemkleding, badmuts, zwembrilletje, slippers, handdoek etc..

Marion Beck (Bouwbedrijf Beck)Mevrouw Wagtmans (Rogelli)Hans Broere (Concder it done)

De zwemcommissie van de afdeling wedstrijdzwemmen dankt de sponsoren voor hun bijdrage en hun steun.

Bouwbedrijf Beck

Rondeel 4791 LC, Klundert Tel. 0168-407525 Fax. 0168-407526 Mob. 06-30735488 info@bouwbedrijfbeck.nl www.bouwbedrijfbeck.nl

Bouwbedrijf Beck is een erkend en zelfstandig bouwbedrijf waar u terecht kunt voor al uw bouwwensen met betrekking tot nieuwbouw, verbouw, renovatie en onderhoud. Wij verzorgen zelf  allerlei bouwkundige werkzaamheden en het bouwtraject vanaf fundering tot en met de laatste details in de afwerking op traditionele wijze. Ook kunt u bij ons terecht voor al uw verbouw- of renovatieplannen. Voor o.a. het compleet vernieuwen van uw badkamer, het vervangen van kozijnen, het realiseren van een aanbouw of het plaatsen van een serre. Tevens kunnen wij ook voor u architectwerkzaamheden, aanvragen van vergunningen, constructies, installaties , afbouwwerkzaamheden en terreinafwerking laten uitvoeren. Het voordeel voor u is dat er maar één aanspreekpunt is voor het regelen van de bouwactiviteiten en het,uiteraard in goed overleg en u, onderhouden van contacten met eventuele onderaannemers.

JVM voor verenigingen van eigenaars

Toermalijndijk 12 Postbus 3022 4700 GA Roosendaal Tel.0165-530014 Fax 0165-530644 info@jvm-vve.nl www.jvm-vve.nl

JVM beheert met veel enthousiasme diverse Vereniging van Eigenaren in heel Nederland. Ons kantoor heeft zich vanaf 2000 ontwikkeld tot een zeer specifieke beheerder van VVE’s. Naast het beheer van appartementencomplexen is JVM ook uw beheerder als het gaat om VVE’s met een bedrijfsmatig karakter.

Onze filosofie is om een vereniging te brengen tot een kwaliteitsniveau waarbij persoonlijke aandacht hoog in ons vaandel staat. Wij kunnen deze kwaliteit, tegen een zeer scherpe prijs, garanderen mede door de persoonlijke manier van aanpak. Iedere VVE heeft een duidelijk aanspreekpunt binnen ons kantoor. Zo staat u in direct contact met uw beheerder zonder tussenkomst. Dit zorgt ervoor dat wij onze complexen van haver tot gort kennen. U zult ons dan ook regelmatig aantreffen bij uw complex. Niet alleen in geval van calamiteiten maar ook regulier.

Consider it Done marketing services

Monique Willemse Boerhaavelaan 2 4708 AE Roosendaal Tel. 0165-542552 info@c-i-d.nl www.c-i-d.nl

In een wereld vol hypes en hyves houdt Consider it Done het hoofd koel. Als marketingcommunicatie specialisten werken wij voor kleine en grote merken, aan grote en kleine campagnes, online, fysiek, hybride. Uw doelstelling is het uitgangspunt, effect sorteren het doel. Alle opties open: Consider it Done!

Wilt u weten hoe u uw product nog beter kunt verkopen, uw bedrijf juist positioneert, uw doelstelling haalt of zelfs overtreft, hoe u nog meer prospects bereikt en uw klanten tevreden houdt? Bel ons. Wij nemen graag de tijd voor u.

Gowa Promotions; Rogelli Sportswear

Pastoor Palsstraat 4 4711 CN St Willebrord Tel. 0165 386 664 Fax. 0165 386 762 www.rogelli.nl

Het sportkledingmerk Rogelli heeft hoogwaardige functionele kledinglijnen met bijbehorende accessoires voor onder meer de wieler-, schaats- ,hardloop en voetbalsport. Voor het ontwerpen van de kleding wordt gebruik gemaakt van de kennis en ervaringen van diverse topsporters. Wij doen er alles aan om speciale wensen in te vullen. Uitgebreide informatie over de collecties van Rogelli vindt u op onze site.

Naar boven