Junioren/ Jeugd en Senioren circuit

Junioren Jeugd senioren

senioren

Programma's en bepalingen 2016/2017 

Folder

Bepalingen

Programma

Junioren

 

Junioren (-jeugd)wedstrijden zijn een nieuw onderdeel van de KNZB circuits. Via acht wedstrijden krijgen junioren zwemmers de kans om de favoriete afstanden te zwemmen maar ook worden ze uitgedaagd om de wat langere en wellicht zwaardere afstanden te zwemmen. Belangrijkste doel van dit circuit is het ontwikkelen van de complete zwemmer!

Jeugd

 

De jeugdzwemmers worden in dit circuit gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen op een breed scala aan slagen en afstanden. Wel gaat de zwemmer/zwemster al leren om keuzes te maken met het oog op het zwemmen van finales later in het programma.

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens junioren 1 t/m jeugd 2 en meisjes junioren 1 t/m jeugd 2. Deze wedstrijden bevatten finales, waarbij per leeftijdsgroep wordt gezwommen om de eer en eventueel prijzen. De organisatie (vereniging of Regio) kan er voor kiezen om ook senioren toe te voegen aan dit circuit. Zij zwemmen dan aparte finales.

Ranglijsten
Voor de jeugd (en apart ook junioren) zwemmers wordt een landelijke ranglijst bijgehouden, met de beste 10 prestaties (volgens FINA punten). De beste 3 zwemmers/zwemsters, per leeftijdsgroep ontvangen aan het eind van het seizoen een prijs van de KNZB.