BN/de Stem: Hieronymus haalt Brabantse titelstrijd binnen

door Govert van Veen govert.vanveen@bndestem.nl. donderdag 02 oktober 2008 | 08:51 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 02 oktober 2008 | 08:55

ZWEMMEN - De Brabantse winterkampioenschappen zwemmen komen dit seizoen naar Roosendaal.

Het evenement wordt op 10 en 11 januari in het 25 meter-bad van zwembad De Stok gehouden.

De Roosendaalse zwemvereniging Hieronymus tekent, in samenwerking met de Kring Brabant, voor de organisatie van de titelstrijd. Eerder al verzorgde Hieronymus in hetzelfde bad het NK sprint.

Henk Sebregts van Hieronymus is blij dat de club er samen met gemeente en zwembaddirectie uit is gekomen. "De zaak is nu financieel rond. We zijn een huurprijs van vijfduizend euro overeengekomen. Daarvan neemt de gemeente de helft voor zijn rekening."

Sebregts zegt begin januari circa 350 zwemmers van elf jaar en ouder op de Brabantse winterkampioenschappen te verwachten. "Het gaat om de provinciale, dus ook landelijke, subtop. Toppers in spé vooral. Of de echte, gearriveerde topzwemmers komen, moet je altijd maar afwachten."

Roosendaal wil zich in de toekomst meer profileren op sportgebied. Daartoe wordt onder meer een Topsportforum geïnstalleerd. De eerste bijeenkomst is op 20 november en heeft als thema 'sport en mentaliteit om de top te bereiken'. Het Topsportforum pleit voor meer aandacht voor de breedtesport door topsporters als voorbeeld te stellen. Een ander accent ligt op de positieve impuls die sport kan hebben voor het imago van de gemeente en de citymarketing.

Sebregts: "Zo'n evenement als het onze past dus prima in dat plaatje. Het is van belang voor de stad maar natuurlijk ook voor de club. Voor onze zwemmers is het fijn om zo'n titeltoernooi ook eens in het eigen bad te kunnen zwemmen. Dat geeft vaak een extra stimulans."

Sebregts hoopt dat veel Hieronymus-zwemmers erin zullen slagen de limiet voor de Brabantse kampioenschappen te halen. "Een stuk of vijftien, dat moet kunnen."

De Brabantse winterkampioenschappen werden de afgelopen jaren in Den Bosch (2008) en Tilburg (2007) gehouden.

Andere artikelen in BN de stem in 2008

29-05-2008 De Mol en Jongenelen Brabants kampioen

ZWEMMEN - Wouter de Mol verzekerde zich afgelopen weekeinde opnieuw van Brabantse titels.

 

22-05-2008 De Mol en Van Dorst Brabants zwemkampioen

ZWEMMEN - Cora van Dorst en Wouter de Mol van de Roosendaalse zwemvereniging Hieronymus hebben op de Brabantse kampioenschappen in Eindhoven gouden medailles veroverd.

 

16 januari 2008 Hieronymus moet op zijn tellen passen

ZWEMMEN Vijf overwinningen bij competitiewedstrijd in Schijndel niet genoeg.