GE1 Succesvol op NK

GE1 Succesvol op NK

Na het behalen van de kampioenstitel door ons E1 team liet de uitnodiging voor het (officieuze) NK waterpolo niet lang op zich wachten. Voor de vierde maal organiseerde waterpolovereniging De Robben uit Hilversum het NK waterpolo voor de jeugd onder de 11 jaar. 

Na overleg met trainers, jeugd-coördinator, coaches en ouders besloten we deze uitdaging aan te gaan. Om de kinderen net wat extra mee te geven werden extra trainingsmogelijkheden aangeboden. Naast de reguliere trainingen op woensdag- en vrijdagavond, konden de kinderen op maandagavond zwemtraining krijgen in Hoogerheide bij Zwem- en Polovereniging De Zuidwesthoek. Daarnaast heeft Aleco Sport Visons zich bereid getoond extra core-stability trainingen aan te bieden op vrijdagavond voor aanvang van de zwemtraining. De interesse in deze trainingen was groot, waarmee aangetoond wordt hoe gemotiveerd en bevlogen dit team is.

 
Op zaterdag 8 juni begon de dag voor de coaches Maaike en Janine om 9:00 uur met een Technical Meeting. Ze werden welkom geheten door de organisatie van het toernooi, waaronder ook oud Oranje-international Clement Stegman. Naast een aantal praktische zaken werd vooral het belang van sportiviteit en plezier benadrukt. Er werd door 15 verenigingen deelgenomen aan het NK. De teams werden in 3 poules ingedeeld. Hieronymus was ingedeeld in poule 1, samen met SGHA (Heerenveen), De Rijn (Wageningen), De Robben (Hilversum) en GZC Donk (Gouda). Succesvolle waterpoloclubs die er alles aan doen om zich verder te ontwikkelen en die tot de absolute top van Nederland te behoren.
Verenigingen met een ledental waardoor ze 8 tot 12 jeugdteams hebben, en die met absolute topspelers (jaarlijks) naar het NK afreizen. 
 
De wedstrijden duurden 2 x 6 minuten bruto, waarbij tussentijds van speelveld werd gewisseld. De wedstrijden werden geleid
door KNZB-scheidsrechters. De eerste wedstrijd tegen de Rijn verloren we met 4-0. Een wedstrijd waar we zeker wel wat kansen hebben gekregen, waaronder
een 5 meter, maar helaas niet wisten te benutten. De tweede wedstrijd tegen Heerenveen gingen we met vertrouwen tegemoet. Heerenveen was om 10:00 uur ’s ochtends kansloos tegen onze eerdere tegenstander De Rijn. Met 11 – 0 hadden zij het onderspit gedolven. Met deze kennis en een tactische aanvangsopstelling moest Heerenveen ook in ons team haar  meerdere erkennen. Met 9 – 1 kon Hieronymus de overwinning op naam schrijven.
 
De derde wedstrijd tegen organiserende vereniging De Robben was beslissend voor ons om in de running te blijven. Onze laatste tegenstander De Donk uit Gouda bleek al snel de sterkste in de poule en we hielden dan ook serieus rekening met een verlies in de laatste partij. De Robben schatten wij in op een gelijkwaardig niveau als Hieronymus, hier lagen zeker kansen. Binnen de kortste keren kregen 3 van onze spelers een U20 en werd er zeer veel tegen onze spelers gefloten. Eindstand 3 – 0 voor De Robben. Wie denkt dat onze jeugd de koppies na zo een wedstrijd laten hangen hebben het mis. Met hernieuwde kracht begonnen zij aan de moeilijkste wedstrijd tegen het ongeklopte team van De Donk. Het was een spannende wedstrijd, waarbij De Donk snel op een voorsprong van 1 – 0 wist te komen. Even later volgde echter de gelijkmaker, en zelfs een 2 - 0 voorsprong na een 5 meter. Net
voor eind wist De Donk de gelijkmaker te maken, en zo bleef de stand op 2 – 2. Het spel resulteerde in een 4e plaats in onze poule, waardoor we mogen concluderen dat ons Hieronymus E1 team tot de top 12 van Nederland behoort!
 
Daar waar we ons vooraf nog wel eens hebben afgevraagd of wij als kleine vereniging iets te zoeken zouden hebben op het NK, mogen we nu concluderen dat wij het uitstekend hebben gedaan. We hebben stand gehouden, en ons zeker niet weg laten spelen.