Sofie Franken heeft goede Synchro Beat gezwommen

Zaterdag en zondag 24 en 25 mei is de Synchro Beat gezwommen in Hoofddorp. Dit zijn de Nederlandse kampioenschappen voor meisjes in de leeftijd tot 12 jaar, de Age 1 en van 12 tot 15 jaar, de Age 2. Voor Hieronymus is het een mooi einde geworden van het synchroonzwem seizoen.

Eerst wordt er in beide categorieën techniek gezwommen en aan de hand van deze uitslagen wordt er bepaald wie zijn solo, duet of ploeg mag zwemmen. De eerste 12 meisjes mogen starten.

Bij de Age 1 was Sofie Franken met haar solo ingeschreven en zij mocht  met de techniek starten, nadat ze op verschillende competitiewedstrijden dit seizoen haar limieten had gehaald. Het was voor Sofie de allereerste keer dat ze een landelijke wedstrijd heeft gezwommen en was dan ook vooraf behoorlijk zenuwachtig. Ze heeft heel goed gezwommen enmet de techniek de 57e plaats van Nederland gehaald. In de Age 1 zwommen er zo’n 115 meisjes mee. Helaas heeft ze net niet genoeg punten gehaald om haar solo te mogen zwemmen.

Maar al met al was het een geweldige ervaring en is voor de dames van Hieronymus  het seizoen dan ook weer tot een mooi einde gebracht en kunnen zij terugkijken op een geslaagd seizoen en vol zelfvertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet gaan.