Over Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is het dansen en zwemmen op muziek die je veelal zelf mag kiezen. Je voert allerlei zwemslagen en figuren uit met een groep van maximaal 8 zwemsters. Maar ook worden er duetten gezwommen en kan je solo zwemmen op muziek. Synchroonzwemmen is na wedstrijdzwemmen de enige Olympische sport waar Nederland aan meedoet.

Het uitvoeren van de verschillende zwemslagen en figuren zal je in het begin veel moeten oefenen en ook op lenigheid en conditie wordt er veel getraind. Je zal de benodigde diploma’s gaan halen en dan mag je mee met wedstrijden regionaal, maar ook nationaal. Dat is erg leuk en ook gezellig met alle meiden onder elkaar.

Het leukste is natuurlijk de uitvoering op muziek. Je ziet er dan prachtig uit met een glitterbadpak en je haar in een dot , die vervolgens in de gelatine wordt gezet waardoor het ook in het water perfect blijft zitten. Daar komt dan nog een kapje op dat precies bij het badpak past. Ook wordt je helemaal mooi opgemaakt met de nodige glitters. Hier kan je in een spetterende show laten zien wat je allemaal geleerd hebt.

Dus als je houdt van zwemmen, je hebt je A- diploma en je vindt dansen en bewegen op muziek leuk, dan is synchroonzwemmen echt iets voor jouw.

Meer informatie oversynchroonzwemmen is te krijgen op onderstaande email adres:

synchroonzwemmenatzpv-hieronymus [dot] com