Nadja Buurmans 10e op NJK Synchroonzwemmen

Zaterdag 29 maart vond het Nederlands Junioren Kampioenschap ofwel NJK plaats in zwembad de Vrolijkheid in Zwolle. De NJK is één van de hoogtepunten van het synchroonzwemmen en de meiden van Hieronymus trainen hier dan ook een heel seizoen hard voor. De NJK is bedoeld voor zwemsters van 15 tot 18 jaar. Eerst moeten  ze 2  limieten halen met figurenwedstrijden gedurende het seizoen om te mogen starten op het NJK. Om een limiet te halen moeten de meisjes, afhankelijk van de leeftijdscategorie, een bepaald aantal punten scoren.
 
De NJK bestaat uit twee onderdelen. s ’Morgens wordt er eerst techniek gezwommen. Voor een jury zwemmen de meisjes dan vier figuren. Dat zijn altijd twee vaste figuren en twee gelote figuren. De helft van de behaalde punten van deze wedstrijd nemen ze mee naar de uitvoeringenwedstrijd die dan s ’middags wordt gezwommen op muziek.
 
Vanuit Hieronymus was dit jaar Nadja Buurmans vertegenwoordigd. Nadja was ingeschreven met haar solo en ze moet zich hiervoor dus zien te plaatsen door genoeg punten bij de techniekwedstrijd te zwemmen.
 
Die punten heeft ze gehaald en zij mocht starten met haar solo. Hiermee is ze op een geweldige 10e plaats van Nederland geëindigd. Een erg mooie prestatie! De vereniging en met name de afdeling synchroonzwemmen is dan ook erg trots op Nadja.