Medailles voor de dames van synchroonzwemmen

Zondag 10 maart was een belangrijke dag voor de dames van synchroonzwemmen van ZPV-Hieronymus. De uitvoeringen van de Brabantse Kring Kampioenschappen (BKK) zijn op deze dag gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Dit is na de Nederlandse kampioenschappen een van de belangrijkste wedstrijden van de KNZB Kring Noord Brabant.

Nadat de techniek op 24 februari is gezwommen in Breda werd duidelijk wie er de uitvoeringen op muziek mochten zwemmen. Bij ZPV-Hieronymus waren dat alle dames die in de wedstrijdgroepen zitten op de 4 verschillende niveaus. Te weten Age1 (tot 12 jaar), Age2 (12 tot 15 jaar), Junioren (15 tot 18 jaar) en Senioren (18 jaar en ouder). Door een goede techniekwedstrijd te zwemmen kan men zich plaatsen voor de uitvoeringen en alleen de eerste 8 van de techniek mogen dan zwemmen op muziek.

De wedstrijd begon om 13.00 uur en de sfeer was erg goed. Er waren dan ook veel familieleden en fans naar Eindhoven gekomen om iedereen toe te juichen en succes te wensen.

Als eerste mocht Sofie Franken haar solo zwemmen. Zij zwemt sinds kort in de Age1 en was behoorlijk zenuwachtig, maar heeft het heel goed gedaan en is met haar solo 5e van Brabant geworden. Valesca van den Bogert, die haar laatste seizoen zwemt in de Age1, mocht voor Hieronymus ook starten met haar solo. Zij is 3e van Brabant geworden en heeft hiermee dus de bronzen medaille gehaald.

In de Age2 zwom Demi van Bogaert haar solo en is hiermee heel mooi 2e van Brabant geworden. Verder zwommen op dit niveau Inez Overbeeke en Romy Pfeijffer een duet en zijn hiermee heel goed 2e van Brabant geworden. Voor Inez is dit haar eerste seizoen in de Age2 en voor Romy al weer haar laatste seizoen. De dames hebben een mooie prestatie geleverd.

Op junioren niveau zwommen Nadja Buurmans en Lilianne Sweere een duet en ook zij zijn hiermee als 2e van Brabant geëindigd. Verder zwom op dit niveau ook de ploeg met daarin Feline Traets, Kes Elsenaar, Lonneke van de Merbel, Nadja Buurmans en Lilianne Sweere. Net als het duet is ook de ploeg op een mooie 2e plaats geëindigd en mochten ze allemaal een zilveren medaille in ontvangst nemen. Een hele mooie prestatie, want al deze dames zwemmen dit seizoen voor het eerst op Junioren niveau.

Bij de senioren zwom Megan de Jong haar solo. Zij mocht de bronzen medaille hiervoor in ontvangst nemen en is dus heel mooi 3e geworden op dit kampioenschap. Voor Megan is dit ook haar eerste seizoen op Senioren niveau.

Naast alle uitvoeringen die zondag zijn gezwommen is ook de verenigingsprijs uitgereikt. ZPV-Hieronymus is met de afdeling synchroonzwemmen heel mooi 3e van Brabant geworden met de techniekwedstrijden.

De dames van Hieronymus kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd en alle trainsters en coaches van de afdeling synchroonzwemmen van Hieronymus zijn dan ook erg trots op de prestaties.