ZPV Hieronymus 70 jaar!

Onze vereniging bestaat 70 jaar.  Hoewel we over 5 jaar weer een echt lustrumfeest hebben,  willen we toch de nodige aandacht aan onze verjaardag besteden.

Via website en facebook zullen we in 2016, met berichten en foto’s van onze 70 Roosendaalse zwemhistorie, de nodige aandacht aan onze verjaardag besteden.  Was het vertrouwd maken met water en zwemmen in zijn algemeenheid een van de belangrijkste reden voor de oprichting van St. Hieronymus, zoals we in de oprichtingsakte nog worden genoemd. Het zoeken naar een naam was ook niet zo moeilijk. De oprichter en voorzitter en apotheker (met zijn apotheek pal naast het oude gemeentehuis) drs. H. Steijns vond zijn eigen doopnaam “Hieronymus”  een mooie naam:

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende zwem- waterpolo- en synchroonzwemverenigingen in Noord-Brabant.

We staan er tegenwoordig niet meer echt van te kijken dat aan het Open Brabantkampioenschap Synchroonzwemmen, zwemmers van Hieronymus aan deelnemen, maar ook niet dat de KNZB aan ons heeft gevraagd om dit kampioenschap op 20 maart aanstaande te organiseren. Zoals we ook veel complimenten hebben gekregen hoe we in oktober 2015 de enige KNZB Challenger korte baan in Nederland en in januari jongstleden het Brabants WinterKampioenschap wedstrijdzwemmen hebben georganiseerd en vorm gegeven. En we gaan mee met de tijd: Zowel bij de BWK zwemmen als de BK synchroonzwemmen was/is er livestreaming op ons eigen youtubekanaal.

Zoals we er ook niet meer van opkijken de waterpolo’ers een enorme groei zien in het aantal jeugdleden dat ze ieder jaar mogen begroeten, als gevolg van de naam die we als Hieronymus in het ontwikkelen van talent, met de waterpoloschool van het WOC,  in de regio hebben opgebouwd.

Ook staan we er niet meer van te kijken dat het smaldeel wedstrijdzwemmers van Hieronymus zich niet alleen op alle leeftijdsniveaus weet te kwalificeren voor Regionale-, Brabantse- en Landelijke kampioenschappen, maar zich tijdens deze kampioenschappen ook met de absolute top kan meten. Daarom is het (misschien wel) logisch dat Hieronymus 1  zicht heeft om te promoveren naar het landelijk hoogste niveau van competitiezwemmen, de Hoofdklasse en ook Hieronymus 2  alle troeven nog in eigen hand heeft om te promoveren.  Bij de waterpolo zullen dit jaar er ook weer teams in de prijzen vallen. De dames kunnen zelf morgenavond al – mogelijk zelfs ongeslagen- kampioen worden.

Ook weten we dat we op zondag na de training van de tri-atleten moeten zijn waar elke zondag 1 van hen zijn verjaardag viert met taart en dat op woensdag de trimmers al jaren hun baantjes zwemmen in het doelgroepenbad.

Met activiteiten als de zwemvierdaagseoliebollentoernooi,schoolzwemkampioenschappen, kerst- en zomershow synchroonzwemmen, sjors sportief is Hieronymus ook actief in de Roosendaalse gemeenschap. 

Al deze stappen hebben we niet alleen kunnen maken door de inzet en het talent van onze sporters, maar ook door de vele vrijwilligers die langs het bad, in allerlei commissies en in het bestuur, zichtbaar voor de buitenwereld, maar vooral wat minder zichtbaar maar met grote betrokkenheid onze vereniging hebben gebracht naar wat we nu zijn en een bijdrage leveren aan de verdere groei van ZPV Hieronymus.

Als bestuur zien we dit als het mooiste cadeau voor onze 70-ste verjaardag.

Iedereen gefeliciteerd, maar bovenal bedankt!!!

Mocht jij je ouders of grootouders nog foto’s en of berichten hebben uit de 70 jaar Hieronymushistorie dan kun je deze mailen naar zwemvrijwilligers@zpv-hieronymus.com ( als je deze niet kunt scannen bel of mail ons dan even dat regelen we dat)