Nederlandse jeugdtop en de Nederlandse Paralympische top van start komend weekend op KNZB Challenger in Roosendaal

Zwem- en polo vereniging Hieronymus uit Roosendaal organiseert, op verzoek van de KNZB, op 10 en  11 oktober a.s. in Zwembad De Stok een KNZB Challenger wedstrijd. Op dit moment staan hiervoor al ruim 200 zwemmers geregistreerd, waaronder de Nationale jeugdtop en de Nederlandse Paralympische zwemtop.

De jeugdtop die in Roosendaal aantreedt bestaat uit zijn 50 zwemmers die bij de KNZB Regionale Trainingscentra trainen. Aan de start komen onder andere, Elise Tanis, Frederique Janssen en Laura van Engelen , beide lid van de zilveren estafetteploeg op de Europeese spelen in Baku eerder dit jaar.Van het team wat ging naar de  European Youth Olympic Festival georganiseerd in Tbilisi, Georgië in augustus zijn aanwezig Nyls Korstanje,  Loulou Jansen, Indy Jongmans en Ya’ella Lucht.

De Nederlandse Paralymische top is aanwezig met 25 deelnemers, waaronder KNZB  paralympisch Kernploeglid, Hieronymuszwemster en Roosendaalse sportvrouw van het jaar 2014 Manon Vermariën.

Hieronymus als thuiszwemmende vereniging is zelf aanwezig op de wedstrijd met 30 deelnemers. Bijna de hele  NK en NJJK ploeg van de Roosendaalse vereniging  komt aan de start.De wedstrijden starten om 14.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom. Entrée is 4 Euro. Parkeren kan op het parkeerterrein van Zwembad De Stok of het grote parkeerterrein bij de "Skydive"

Details, inschrijvingen, resultaten:

Zwembad De Stok beschikt over elektronische tijdwaarneming. De race-resultaten zijn dus ook live te volgen via Live-timing  Hier vindt u ook achtergrondinformatie met betrekking tot de prestaties van de zwemmers en van de verenigingen.

KNZB Challengers:

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) heeft een wedstrijdcircuit waarin landelijke topzwemmers elkaar treffen. De KNZB Challenger wedstrijden willen NTC, RTC zwemmers (zowel regulier als IPC) en de zwemmers die op NK-Niveau presteren een wedstrijdmogelijkheid bieden. De opzet is zo gekozen dat deze zwemmers in de wedstrijd de lokale verenigingszwemmers treffen die graag op dit niveau hun krachten willen meten. De Nationale Selectie zal ook dit seizoen een aantal wedstrijden in Nederland zwemmen, bedoeld als test tussen de grote toernooien en kwalificatiewedstrijden. Deze wedstrijden vinden verspreid over het land plaats (veelal bij de regionale trainingcentra) zodat op meer plaatsen de nationale toppers in actie te zien zijn