Iedereen EHBO

Maandagavond 23 december 2013 hebben een aantal trainers en trainsters binnen Hieronymus van de afdelingen waterpolo, wedstrijdzwemmen en synchroonzwemmen praktijkexamen EHBO gedaan. Ze zijn allemaal geslaagd!
 
De cursus was een zogeheten E-learning van "Iedereen EHBO". Dit houdt in dat de cursisten zelf thuis, via de computer, de theorie hebben geleerd en hiervoor een theoriecertificaat hebben gehaald.
 
Daarna volgde maandagavond een praktijkavond die gelijk ook het examen was. Voordeel van deze manier van cursus volgen is dat men het in de eigen tijd kan doen en het niet zoveel vrije avonden kost.
De cursisten gingen op de praktijkavond alles wat men geleerd had, onder begeleiding van Jan Wessels, in de praktijk brengen. De belangrijke dingen als stabiele zijligging, reanimeren en werken met de AED kwamen aan bod, evenals het verbinden van wonden. 
 
Het was een leerzame cursus, mede dankzij de praktijkleraar Jan. Hij loopt al 25 jaar mee met de ambulancedienst en brandweer in Rotterdam en heeft dan ook heel wat praktijkvoorbeelden kunnen geven en ook handige tips die men normaal niet zou weten. Hieronymus heeft er weer een aantal EHBO-ers bij. Het is verplicht een EHBO-er langs het bad te hebben wil men training mogen geven in het zwembad. En zo voldoen we ruimschoots aan deze verplichting.
 
Ben je EHBO-er dan willen we graag gebruik maken van jouw kennis. Zend je registratienummer van je EHBO diploma naar tc@zpv-hieronymus.com. Als EHBO-er moet je in de zwemzaal aanwezig zijn ( mag op de tribune) en moet je in geval van nood kunnen ingrijpen. We kunnen bij wedstrijden/ trainingen waarbij je bent jouw naam dan op de log-lijst van de Stok plaatsen ter verantwoording dat we een EHBO-er aanwezig hadden en hopen dat we je niet nodig hebbn;)
Wil je EHBO-er worden meld je dan aan bij tc@zpv-hieronymus.com. Bij een volgende cursus nodigen we je dan uit.