Het is de laatste dag van 2014…de laatste uren tikken weg.

Het is de laatste dag van 2014…de laatste uren tikken weg. De balans wordt opgemaakt. Wat hebben we gewonnen? Wat verloren? Wat maakte het jaar spannend en wat juist niet. In een grote vereniging als Hieronymus gebeurt altijd wat. Toch? En we beginnen bij het begin.......

De starters

Voor de jongsten was het een mooi jaar. Zo speelden de kleinsten van waterpolo hun eerste wedstrijdjes voor het echie, behaalde de instromers bij Synchroon hun eerste diploma’s  en waren de instromers wedstrijdzwemmen erg zenuwachtig toen ze mochten starten op de sprintlimietwedstrijd

Kampioenen

We kennen kampioenen in alle klassen en bij alle afdelingen. Zo behaalden het waterpolo GE team de kampioenstitel en namen zij deel aan het nk waterpolo jeugd <11 jaar! Ivo en  Julia van Hieronymus en Jette van het Krabben/Hieronymus team poloën mee in WOC Zuid teams

Synchroon  scoorde goed tijdens de Kampioenschappen Synchroonzwemmen Regio Zuid Provincie Noord Brabant. Sofie, Valesca, Nadja, Kes, Feline en Wendy behaalden allemaal super resultaten! Als vereniging heeft Hieronymus de 5e plaats van Brabant gehaald met de techniekwedstrijden.

In de wedstrijdzwemgroep werd Wimar Nederlands Kampioen bij de Jeugd, Coen werd gekozen tot de beste Youth zwemmer in Antwerpen en Bas mag zich 2x studentenkamioen noemen. Daarnaast zwom Manon Vermariën een Nederlands record, plaatste zij zich voor het Europees Kampioenschap én werd, en-passant – Sportvrouw van het jaar in Roosendaal! Het miniorenteam van wedstrijdwemmen plaatste zich voor de Nationale minioren kampioenschappen.

Voor de hele vereniging geldt: We gaan met steeds meer deelnemers naar de Brabantse- en regiokampioenschappen. Gevolg: Een hele reeks Brabantse- en regiokampioenen. Een mooi resultaat voor al die trainingsuren!

En ook de trainers werden getraind!

Voor alle afdelingen waren er workshops en clinics. Werden technieken verbeterd en aangescherpt en diploma’s behaald. Hieronymus houdt zo niet alleen sterren IN het bad, maar ook AAN het bad!

Ook andere vrijwilligers moesten aan de bak.

Ook gingen weer 10 vrijwilligers op “herhaling” voor de EHBO en moesten de toezichthouders aan de Stok laten zien dat ze een paar baantjes konden zwemmen en de pop konden opduiken. Bij Synchroonzwemmen, Waterpolo en Wedstrijdzwemmen konden weer “nieuwe”officials worden begroet.

Hieronymus: ook organisatietalent!

Hieronymus heeft inmiddels een naam hoog te houden op organisatiegebied. Bijna wekelijks op zaterdagavond een aantal waterpolowedstrijden, 13 zwemwedstrijden en 3 synchroonwedstrijden. Elk jaar weer een klapper: de zwemloop van de triatleten. Dankzij de inzet van tientalle vrijwilligers zijn dit sportieve en goed-georganiseerde wedstrijden. Dat dit opvalt blijkt uit het feit dat de nationale en regionale KNZB in 2014 regelmatig onze vrijwilligers “leende” voor regiowedstrijden en NK’s.

Fun facts (kicks voor niks)

·         We hebben een heel breed ledenbestand. Ons oudste lid is 90, ons jongste lid 5!

·         Jongens gd1 boekte de grootste overwinning 25 doelpunten vóór en slechts 1 tegen (sorry zv de Vennen!!)

·         Synchroonzwemmen dit jaar getuige was van een aanzet tot een huwelijksaanzoek.

·         Waterpolo bood de deelnemers van de vierdaagse een ware ‘ doelpuntenexperience’

·         Er 2110 persoonlijke records zijn gezwommen door de wedstrijdgroep

·         De allereerste waterpolo promofilm een feit is

·         De triatleten hebben meer leden dan zwemweken: een luxeprobleem.... elke zondag neemt een lid iets lekkers mee voor de koffie die na de training wordt geserveerd. Hoe lossen ze dat toch op!

·         Sjors Sportief 17 nieuwe leden heeft opgeleverd

Wat ons betreft een mooi jaar! Geniet van het vuurwerk (wees voorzichtig) en graag tot volgend jaar!

Het Bestuur