De laatste dag van het jaar. De laatste uren tikken weg!

Onder het genot van een oliebol en een glaasje kijken we nog een keer terug op het afgelopen jaar, voordat we met onze goede voornemens 2018 instappen. 
Voor onze vereniging was 2017 ambivalent, het jaar van twee gezichten.
We hebben genoten van de toewijding en inzet van onze wedstrijd- en synchroonzwemmers die tot spectaculaire verbeteringen en daarmee tot veel podium plaatsten hebben geleid. Ook de progressie bij onze jongste waterpoloërs is prachtig om te zien Voor de wedstrijdzwemmers was de uitverkiezing, in het voorjaar, van Hieronymus 1 tot sportploeg van het jaar (2016) een absoluut hoogtepunt. Ook de promotie van Hieronymus 2 en de handhaving van Hieronymus 1 in de Hoofdklasse zijn memorabel. Het kampioenschap van de waterpolo dames is er een om op trots op te zijn.

Kortom; 2017 was sportief een goed jaar!.

Daarnaast zijn afgelopen jaar een aantal senioren leden gestopt; het andere gezicht! Naast het feit dat dat de instroom van nieuwe, pupillen/minioren, junioren redelijk parallel loopt, zijn het vaak de seniorleden die ook allerlei taken als vrijwilliger binnen onze vereniging vervullen.  Bij het (her) schikken van de opengevallen plaatsten werd het ons,  als bestuur,  weer eens duidelijk hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor Hieronymus. Veel zichtbaar:  zoals trainer, official, opbouw van het bad, MFR-dienst bij wedstrijden, bestuurslid, etc. maar ook een aantal die cruciale taken hebben, maar gezien de aard van deze taken minder zichtbaar zijn omdat deze zich niet altijd direct bij het bad op wedstrijddagen of bij trainingen verricht worden. Zoals de (altijd kloppende) ledenadministratie, de technische mensen die zorgen dat de aanwezige (top) faciliteiten optimaal blijven functioneren, de technische commissie die al ons badwater regelt, de (afdelings) financiële- kas- zwem-waterpolo- en synchroon- en de verschillende wedstrijdsecretariaten, kleding- en kampcommissies. De vrijwilligers die betrokken zijn bij de Schoolzwemkampioenschappen, Sjors-sportief, De Zwem4daagse, Oliebollentoernooi, kerst- en zomershow en De Zwemloop (we zijn blij dat deze vanaf 2018 weer op de agenda staat!).

De vrijwilligers die er voor zorgen dat onze triatleten hun zwemtrainingen kunnen doen en zij die betrokken zijn bij het trimzwemmen. Bij het trimzwemmen is het Lieke Penders die, naast het feit dat zij al een leven lang lid is van Hieronymus,  al jaren de coördinatie van het trimzwemmers  op meer dan voortreffelijke wijze invult. Met het noemen van Lieke, bedanken we alle vrijwilligers, zichtbaar en minder zichtbaar,  voor hun inzet van het afgelopen jaar!!

Voordat we het jaar echt afsluiten hierbij alvast het eerste nieuwtje voor 2018!

De KNZB heeft Hieronymus gevraagd om op zaterdag vrijeslagtrainingen te verzorgen voor zwemmers die geen lid zijn van een vereniging maar zich wel willen verbeteren!

Voor nu een fijne en gezellige jaarwisseling. Pas op met en voor vuurwerk!

Een mooi, sportief en bovenal gezond 2018 toegewenst.

En weet: Je kan alleen tijd verspillen, als je vergeet ervan te genieten.

 

Het bestuur ZPV Hieronymus