De Klinkert uit Oudenbosch wint de Schoolzwemkampioenschappen

Vandaag 25 januari waren in zwembad de in Roosendaal de eerste Schoolzwemkampioenschappen.

Er kwamen 12 teams ( 75 kinderen) aan de start. Er waren 9 Roosendaalse scholen en een school uit Oudenbosch, Rucphen en Hoeven.

Aan het begin van de wedstrijd was het wat zoeken hoe alles werkte. De speaker en de SR's legde goed uit hoe de wedstrijd moest gaan lopen en daarna mochten de zwemmers in het water.

Hieronymus had alles officieel gemaakt. De Omega tijdwaarnemingsplaten waar de vereniging sinds kort de beschikking over heeft waren aangebracht, er was een officiele speaker, en er waren -soms- strengemaar meestal gezellige juryleden.

Iedereen zwom 2 estafettes en 2 keer individueel. Voor de wedstrijdzwemmers van Hieronymus en de gastzwemmers van Daphnia en ZDF was het erg serieus, hun tijden tellen officieel mee. Maar er was zeker ook ruimte voor lol. Iedereen kreeg een mandarijntje en na afloop was er voor alle zwemmers een certificaat, en  wat spulletjes van de KNZB ( zwembond). 

beker

Het was natuurlijk ook spannend wie de beker mee naar huis- nou ja school natuurlijk- mocht nemen. Er waren 3 bekers: 

1.     De Klinkert, Oudenbosch  69 punten

2.     De Blokwei, Roosendaal   112 punten

3.     De Bernardusschool, Oud Gastel 140 punten

 

 

Dat betekent dat de Klinkert waarschijnlijk in aanmerking komt om te mogen deelnemen aan de regionale kampioenschappen die in Weert worden gehouden.

De complete uitslag en heel erg veel foto's  staat op de livetiming